in , , ,

Student’s Plaza, MNIT Jaipur | Architectural Sheets

Spread the love

Archi Display Festival 2020 Entry 124
PROJECT BY: Vatsal Shah (@shahrcastic_ [IG] and @vatsal.1112 [FB] )
COLLEGE: NIT Jaipur
YEAR OF STUDYING : 2nd Year Bachelors
CATEGORY : Recreational
PROJECT TYPE: Studio Design Sheets
PUBLISHED BY: Archipedia

A result of fifty seven years of student lobbying in campus, the Student Plaza at Malaviya National Institute of Technology, Jaipur is fundamentally a project proposed for wholistic development of students. It’s here that students Hangout, Mingle, forge freindships, debate, argue, and recreate; in sum build bonds, which they cherish life long.
Concept of the design is ‘Conserver L’ Existant’ which means conserving the existing. The existing trees and landscaping features are retained and later they are made to merge with the main raising. Existing trees are enveloped to create a green courtyard to make interiors vibrant.