in , ,

Primary school | Architectural Sheets

PROJECT BY: Ajith kumar.PK ( @ajith.pk and @ajithkumar143 )
COLLEGE/FIRM: RA architecture studio
YEAR OF STUDYING/EXPERIENCE : Practicing Architect
CATEGORY : Institutional
PROJECT TYPE: Studio Design Sheets
PUBLISHED BY: Archipedia

The crucial idea is to make a den for children where form does not enclose children infinite learning. Earth berm surrounds the building making the outdoor space in sync with nature at some time lowering the temperature and deflecting hot summer winds. The aerodynamic form of the structure encourages wind flow around its faces, reducing wind loads on the structure. The form also brings a pleasant feel for the occupying people thus producing an efficient environment which increases workability and pleasant mood. The play area is well situated along with the shape of the building, thus allowing a viewpoint from the classrooms, making a lively environment for the children.